New York style Chocolate Chip Cookies met Ferrero Rocher 

Deze dikke Ferrero Rocher Chocolate Chip Cookies zijn precies zoals ze eruitzien: een knapperige buitenkant, een chewy binnenkant, en gevuld met de Ferrero Rocher luxe hazelnootchocolade waar iedereen dol op is. Haal je mixer tevoorschijn, doe je boodschappen en bak deze koekjes – ze zijn echt een must-try!

Wil je kleinere of juist grotere koekjes maken? Geen probleem! Pas in dat geval wel de baktijd aan – korter voor kleinere koekjes, langer voor grotere. Koop ook meet Ferrero Rocher’s als je de koeken kleiner wilt maken. Het koekjesdeeg kun je ook prima van tevoren maken en luchtdicht verpakt in de vriezer bewaren tot je ze nodig hebt.

Laat het deeg minimaal 2 uur koelen in de vriezer, maar nog beter is een hele nacht. De bruine suiker en vanille zijn essentieel voor de diepe smaak en de perfecte textuur van deze koekjes. En nog een tip: druk de deegballetjes niet plat voordat je ze bakt. Laat ze als bolletjes op de bakplaat liggen zodat ze lekker dik blijven.

Ik bak deze koeken altijd op een klassieke bakplaat met een herbruikbaar bakvel – beter voor het milieu én handig in gebruik!

Ferrero Rocher NYC Chocolate Chip Cookies

Simone
Deze dikke New York style Ferrero Rocher Chocolate Chip Cookies zijn precies zoals ze eruitzien: een knapperige buitenkant, een chewy binnenkant, en gevuld met de Ferrero Rocher luxe hazelnootchocolade waar iedereen dol op is. Haal je mixer tevoorschijn, doe je boodschappen en bak deze koekjes – ze zijn echt een must-try!
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 16 koeken

Wat heb je nodig?

  • Keukenmachine of een handmixer met een mengkom.
  • Weegschaal
  • Messen
  • Snijplank
  • Mengkommen
  • Bakplaat
  • Bakpapier of een siliconen bakmat.
  • Oven
  • Plasticzak of een afsluitbare bak om het deeg in te vriezen.

Ingrediënten
  

  • 230 gram koude ongezouten roomboter
  • 160 gram witte basterdsuiker
  • 160 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gram melkchocoladechips of in stukjes gehakte melkchocolade
  • 150 gram pure chocoladechips of in stukjes gehakte pure chocolade
  • 100 gram hazelnoten
  • 470 gram witte bloem
  • 2 gram zout
  • 10 gram bakpoeder
  • 4 gram bakingsoda
  • 120 gram ei 2 grote eieren, of 2,5 kleine
  • 5 gram vanille-aroma
  • 16 Ferrero Rocher’s

Hoe maak je het?
 

  • Voorbereiding: Snijd de boter in blokjes van ongeveer 1×1 cm en zet deze terug in de koelkast om koud te blijven.
  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af.
  • Meng de twee soorten suiker in één kom.
  • Hak de hazelnoten grof en meng deze samen met de chocoladechips in een aparte kom.
  • Roer de bloem, bakpoeder, bakingsoda en zout goed door elkaar in een kom.
  • Klop de eieren los in een schaaltje en voeg het vanille-aroma toe.
  • Bereiding van het deeg: Zorg dat de mengkom van je keukenmachine koud is.
  • Doe de koude boter in de keukenmachine en laat deze op lage snelheid (stand 1 of 2) ongeveer 30 seconden draaien.
  • Voeg de suiker toe en mix opnieuw 30 seconden. Het mengsel blijft grof en hoeft niet volledig glad te zijn.
  • Voeg de chocoladechips en hazelnoten toe en mix 15 seconden, totdat deze goed verdeeld zijn.
  • Voeg nu het bloemmengsel toe en mix op lage snelheid ongeveer 45 seconden. Het deeg blijft kruimelig met zichtbare klontjes boter.
  • Voeg het eimengsel toe en mix nogmaals 45 seconden, totdat het deeg licht van de kom loskomt. Het moet een kruimelig deeg zijn zonder zichtbare droge bloem.
  • Haal de kom van de keukenmachine en meng het deeg licht met je handen zodat alle kruimels goed gemengd zijn.
  • Maak ballen van 100 gram van het deeg. Druk in het midden van elke bal een Ferrero Rocher en zorg dat deze rondom volledig bedekt is met het koekdeeg. De deegballen hoeven niet glad te zijn – hoe ruwer, hoe mooier de uiteindelijke koekjes.
  • Doe je koekdeeg ballen in een ziplock zakje of bakje dat je goed kan afsluiten.
  • Vries de deegballen minimaal 2 uur in, maar bij voorkeur een hele nacht.
  • Afbakken: Verwarm de oven voor op 180°C (hete lucht).
  • Leg de bevroren deegballen op een bakplaat bekleed met bakpapier, met voldoende tussenruimte.
  • Bak de koekjes 14-16 minuten. Zodra de randjes bruin beginnen te kleuren, zijn ze gaar. Hoe langer je ze bakt, hoe krokanter en platter de koekjes worden.

Tips & Tricks

  • Gebruik koude boter en mix het deeg niet te lang voor de beste structuur.
  • Voor een authentieke look: maak de deegballen ruw en niet perfect glad.
  • Serveer de koekjes warm voor de ultieme smaakervaring!

 

Bewaren

Je kunt deze Ferrero Rocher NYC Chocolate Chip Cookies op verschillende manieren bewaren, afhankelijk van wanneer je ze wilt eten:
Koekjes bewaren na het bakken:
  • Luchtdichte trommel: Laat de koekjes volledig afkoelen en bewaar ze vervolgens in een luchtdichte trommel of bewaardoos. Ze blijven zo 4-5 dagen vers.
  • Invriezen: Je kunt gebakken koekjes invriezen door ze eerst volledig te laten afkoelen en vervolgens in een diepvrieszak of bakje te doen. Zo blijven ze tot 2 maanden goed. Laat ze ontdooien op kamertemperatuur en/of verwarm ze even in de oven (180°C, 2-3 minuten) voor een versgebakken smaak.
Deeg bewaren voor later gebruik:
  • In de vriezer: Voor langere tijd kun je de deegballen invriezen. Doe je deegballen in een diepvrieszak of bakje. Zo kun je het deeg tot 3 maanden bewaren. Bak ze direct vanuit de vriezer, zonder ontdooien, en voeg indien nodig 1-2 minuten extra baktijd toe.

 

Extra Tip:

Als je maar een paar koekjes tegelijk wilt bakken, is het invriezen van de deegballen ideaal. Zo kun je op elk moment verse, warme koekjes maken! 
Trefwoord NYC Chocolate Chip Cookies

Author Simone

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept