Ga terug
Zuurdesem, zuurdesemstarter Tortilla wrap of taco met desem of discard

De lekkerste Zuurdesem Tortilla's Recept

Simone
Deze zuurdesem-tortilla’s zijn heerlijk en eenvoudig te maken. Het beste deel: je hebt eindelijk een foutloos recept om je zuurdesem starter of discard te gebruiken!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 2 uur

Ingrediënten
  

  • 125 gram zuurdesem starter actief of discard
  • 50 gram olijfolie
  • 80 gram water
  • 200 gram bloem
  • 3 g zout

Hoe maak je het?
 

  • Meng in een grote kom de zuurdesem starter, olijfolie en water. Roer goed door.
  • Voeg de bloem en het zout toe en meng tot een deeg ontstaat. Kneed het 1 tot 2 minuten, tot alles goed gemengd is en het deeg homogeen is zonder droge plekken. Je kunt ook een keukenmachine gebruiken. Als je deeg te plakkerig is, voeg dan 1 eetlepel extra bloem toe en kneed tot het is opgenomen.
  • Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het 30 minuten rusten.
  • Bestuif licht het werkvlak waar je het deeg uitrolt. Verdeel het deeg in 6 stukken (~ 75 gram), voor grote tortilla’s, 8 stukken (~ 56 gram)voor medium of 12 tot 16 stukken (~28 - 37 gram) voor taco tortilla wraps. Laat 60 minuten rusten. Druk elke bal plat met de palm van je hand.
  • Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur voor.
  • Rol elk stuk deeg uit tot een cirkel met een deegroller (of een wijnfles) of een tortilla pers. De tortilla's moeten dun worden uitgerold en bijna doorzichtig lijken.
  • Bak elke tortilla afzonderlijk op medium tot hoog vuur, ongeveer 1 minuut per kant. Draai de tortilla om zodra er bubbels verschijnen en de randen stevig worden; de tortilla moet mooie bruine plekken hebben.
  • Laat de tortilla’s afkoelen voordat je ze in een luchtdichte container opbergt. Serveer ze warm.

Tips & Tricks

- Bewaar de tortilla's 3 tot 5 dagen buiten de koelkast.
- Om in te vriezen, laat ze afkoelen en gebruik een hersluitbare zak of luchtdichte container. Leg bakpapier of waspapier tussen elke tortilla.