Zuurdesem Panko
Simone
Zelf panko maken van zuurdesembrood levert luchtig kruim op met extra smaakdiepte. Perfect om resten wit desembrood te verwerken. Het ideale brood heeft een lage hydratatie en een stevige, luchtige kruim. Door het brood grof te malen en langzaam te drogen op lage temperatuur, behoud je de lichte kleur en knapperige structuur. Deze panko is lang houdbaar en breed inzetbaar in zowel hartige als zoete gerechten.
- 1 wit desembrood oud, met lage hydratatie, ±65%
Bak een luchtig, stevig brood met dunne korst. Laat volledig afkoelen en laat minimaal 1 dag, liever langer liggen. Snijd de korst eraf voor een lichte panko.
Scheur het brood in stukken en maal kort in een keukenmachine tot grove vlokken.
Verspreid op een bakplaat en droog 35 tot 60 minuten in een oven op 100 °C. Schep regelmatig om.
Laat volledig afkoelen. Zijn de vlokken nog te grof, doe ze dan opnieuw kort in de keukenmachine.
Bewaar luchtdicht.
Niet te fijn malen
Lage temperatuur gebruiken
Brood met weinig vocht geeft het beste resultaat